Zamieszczone przez voltar
Porada odnośnie decyzji zakupowej.
Zwiń
X
-
Porada odnośnie decyzji zakupowej.
Pytanie o radę?
Kilka dni temu złożyłem zamówienie na Octavie Liftback 1.2 105PS + DSG Elegance. Udało mi się wynegocjować około 9000 zł rabatu.
Niby wszystko fajnie jednak mój obecny samochód mocno nie domaga i obawiam się czy bezawaryjnie przejeździ jeszcze te 3 miesiące. W związku z tym że dzieje się z nim nie najlepiej zacząłem przeszukiwać oferty dealerów z poza Wrocławia.
Znalazłem dostępną od ręki Octavie 1.4 + DSG Ambition + Amazing z 2013 u dealera oddalonego o 300 km z rabatem 13000 zł. W związku z tym czy moglibyście coś doradzić?
Czy rabat 13 tyś na auto z 2013 to dobra oferta?
Czy warto czekać i jednak termin odbiory może się mocno rozjechać? Porównując obie Octavie ta 1,4 dostępna od ręki jest o 1000 zł droższa. Około 77900 zł po upustach. Zamówiona 1,2 76800 zł.
Moją obawę budzi również fakt że auto z 2013 wciąż jest niesprzedane u dealera na placu.
-
-
Kolego a gdzie ta Octavia stoi ?
Generalnie stoi bo ktoś nie chcę np Ambition i w takim albo innym kolorze, musi się trafić amator, ale ja na Twoim miejscu brałbym 1.4 od ręki.Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Biel Candy + Amazing + Chrom + Dynamic + Canton + Amundsen + Sunset + PA 2.0 + Drive Setup + Pakiet Skórzany (3 ramienna kiera)
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=72190
Komentarz
-
-
Re: Porada odnośnie decyzji zakupowej.
Zamieszczone przez hawana14Czy rabat 13 tyś na auto z 2013 to dobra oferta?
Dla jednego to będzie dużo, a inny dostanie 2 tysie i też będzie zadowolony.
Jeśli jest auto, którym jesteś zainteresowany, cena jest dla Ciebie akceptowalna, to po co roztaczać dyskusję o tym, czy warto, czy nie?
Domniemuję, że będziesz chciał go użytkować dłużej niż 4-5lat, a w tej sytuacji różnica 1-2tys zł między egzemplarzami całkowicie się zatrze.
Komentarz
-
-
Re: Porada odnośnie decyzji zakupowej.
Zamieszczone przez Chris11Zamieszczone przez hawana14Czy rabat 13 tyś na auto z 2013 to dobra oferta?
Dla jednego to będzie dużo, a inny dostanie 2 tysie i też będzie zadowolony.
Jeśli jest auto, którym jesteś zainteresowany, cena jest dla Ciebie akceptowalna, to po co roztaczać dyskusję o tym, czy warto, czy nie?
Domniemuję, że będziesz chciał go użytkować dłużej niż 4-5lat, a w tej sytuacji różnica 1-2tys zł między egzemplarzami całkowicie się zatrze.Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Biel Candy + Amazing + Chrom + Dynamic + Canton + Amundsen + Sunset + PA 2.0 + Drive Setup + Pakiet Skórzany (3 ramienna kiera)
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=72190
Komentarz
-
-
Mówimy o tym aucie:
cena 77900 po negocjacjach + pakiet rozszerzonej gwarancji
W zasadzie obie wersje nie różnią się wiele wyposażeniem. Ta od ręki ma dodatkowo:
ALARM Z FUNKCJĄ MONITOROWANIA WNĘTRZA + SUNSET (tego nie zamawiałem w 1.2 Elegance). Kolor również jest akceptowalny.
Auto będzie dla żony i głownie jazda po mieście więc moc silnika nie ma aż takiego znaczenia. Bardziej istotne może być spalanie i awaryjność. Ale rozumiem że w tym temacie oba silniki są porównywalne?
Czyli waszym zdaniem nie ma niczego dziwnego w tym że auto z 2013 stoi w lipcu na placu u dealera i jest to normalna sytuacja?
Sam fakt że auto z 2013 zbytnio nam nie przeszkadza bo pewnie pojeździmy nim z 5 lat a potem jeszcze pewnie ktoś z rodziny przejmie auto.
Pytanie jak obecny dealer zareaguje na fakt że chcemy odstąpić od zamówienia po 3 dniach od jego złożenia. Czy w takim przypadku zaliczka będzie zwrócona ? Czy czeka mnie 6 miesięcy oczekiwania na zwrot?
Komentarz
-
-
TO i ja sie podłacze temat z pytaniem...
Zastanawiam sie nad pakietem sunset - wiecie moze jak bardzo przyciemnione sa w jego ramach szyby? Czy jest to do ustalenia w czasie zamawiania auta?
Dodatkowo, jezeli nie, to czy oklejenie szyb w odpowiednim warsztacie robiacym takie rzeczy, ma jakis wplyw na gwarancje? Niby nie powinien, ale nie wiadomo co sobie SAP wymysli..
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzyzakpTO i ja sie podłacze temat z pytaniem...
Zastanawiam sie nad pakietem sunset - wiecie moze jak bardzo przyciemnione sa w jego ramach szyby?
Zamieszczone przez krzyzakpCzy jest to do ustalenia w czasie zamawiania auta?
PzdrPzdr, Fredy
Silnik w mojej O3 smaruje olej
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzyzakpFredy.PW, dzieki, rzuciłem okiem w galerie i to przyciemnienie takie słabiutkie... Zalezy mi wlasnie na wiekszym przyciemnieniu w bagazniku i na klapie (~90%), a na tylnich drzwiach ciut mniej (75%).
Z pytaniem czy do ustalenia miałem na mysli ustalenie stopnia przyciemnienia
PzdrPzdr, Fredy
Silnik w mojej O3 smaruje olej
Komentarz
-
Komentarz